pedagogene

Om oss

Breakaleg ble opprettet av Linda Moldal Andersen og Annette Brandanger i 2006 etter å ha arrangert et populært sommerkurs for barn i 2005. De ønsket å bidra til det lokale dans- og dramamiljøet hvor de selv vokste opp. De tok initiativet med å arrangerte et sommertilbud fordi de selv savnet dette da de var unge.

Målsettingen for breakaleg er å aktivisere barn og ungdom, utvikle deres personlige talenter, bygge opp selvtillit og skape et sosialt miljø

Sammen har de arrangert Sommerkurs, Helgkurs, Juleverksted og Dansemaraton og i løpet av deres arbeide sammen har de opparbeidet et inspirerende nettverk av unge dans og drama tallenter. Mange har deltatt ved hvert eneste arrangement.

Hvorfor Break a leg? Break a leg er et typisk utsagn for profesjonelle utøverevere innen dans og drama i det de entrer scenen. Break a leg vil bringe lykke og mot til utøveren og garanterer en super forestilling. Break a leg er en slags omvendt psykologi som oppfordrer gode tanker og beroliger nerver til utøveren. ... og derfor sier vi.... break a leg!!!

Linda Moldal Andersen

Linda Moldal Andersen har Teatervitenskap grunnfag fra Universitetet i Oslo. Hun har siden utdannet seg som dramapedagog ved Høgskolen i Oslo. I tillegg til grunnfaget i drama tok hun mellomfag i Dramaturgi, Maskespill, Regi og PPU (praktisk pedagogisk utdanning). Hun har ved siden av studier jobbet som instruktør og regissør for barn og ungdom i alderen 4-20 år ved musikalskolen Capapied, Oslo barne- og ungdomsteater, Minken Fossheims barne-og ungdomsteater, som vikar på dramalinja på Lillestrøm og Manglerud vgs. For tiden jobber hun ved dramalinja på Nissen vgs. i Oslo. Hun har også holdt kurs på diverse skoler, og arrangert dans og drama sommerskole i Hamar to år på rad. Hun har satt opp blant annet: "Hair", "Ronja Røverdatter", "Grease" og "Løvenes konge". Linda har også satt opp stykker hun har skrevet selv. Ved siden av å jobbe som instruktør, har hun jobbet som freelance-skuespiller der hun har deltatt i egenproduserte stykker, og har hatt roller i bl.a. reklamefilmer.

Annette Brandanger

Annette Brandanger gikk første kullet ved danselinjen på Stange Videregående Skole. Siden flyttet hun til London hvor hun studerte Dance Theatre ved "Laban Centre London". I 2000 ble hun akseptert i skolens Post Graduate dansekompani "Transitions" hvor hun jobbet et år. Annette har også fullført praktisk pedagogiske studier ved Kunsthøyskolen i Oslo og har en solid bakgrunn og erfaring i sitt fag med over 15 års erfaring i frilans yrket. Etter ferdige studier turnert Annette rundt i Europa og Storbritania, danset og underviste for flere koreografer og institusjoner. I London jobbet hun ved prosjekter med bl.a. English National Ballet, Royal Academy of Dance, Greenwich Dance Agency. Annette har jobbet med det meste innen dans: prosjekter, koreografier, undervisning, design, site specific, forestillinger you name it! I Oslo jobber Annette som pedagog ved Den norske Ballettskolen og som utøvende danser jobber hun frilans for blant annet koreografen Gull Øzger. Annette synes det er spennende å jobbe på hjemme bane hver sommer.

Breakaleg Sommerskole's Facebook Profile


Kontakt / Påmelding:
tlf 91 68 92 88
kontakt@breakaleg.no

Postadresse:
Linda Moldal Andersen
Kjelsåsveien 3 C
0488 Oslo


logo
Breakaleg er støttet av kulturkontoret i Hamar